CHC techniek logo
CHC techniek

Energie Management Systeem (EMS)

Een Energie Management Systeem (EMS) was nog nooit zo gemakkelijk en efficiënt als met de op maat gemaakte oplossingen van CHC techniek.

CHC installatietechniek in Almere
Wat voor service wij bieden

Een Energie Management Systeem voor elk gebouw

Een Energie Management Systeem voor elk gebouw

Kostenreductie, controle en comfort. Een Energie Management Systeem door CHC techniek voegt deze drie zaken toe aan uw gebouw. Het maakt niet uit hoe klein of hoe groot uw aansluiting is. Wij maken het meetbaar en beheersbaar vanuit de palm van uw hand of als u dat liever heeft vanachter uw bureau.

De installatie in uw gebouw heeft een bepaalde afzekering en een bepaalde piek belasting die is afgetopt door de zekeringen. Met een Energie Management Systeem monitort u de totale belasting van het gebouw en ook de belasting per groep. U kunt dus van meer apparaten tegelijk gebruik maken of enkele apparaten op hun maximale capaciteit gebruiken, zonder dat de hoofdzekering doorslaat of dat u schade heeft aan uw installatie. Het Energie Management Systeem overziet alles wat is aangesloten.

CHC techniek is specialist in het aanbrengen van elektrische installaties en Energie Management Systemen. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Hoe gaan we te werk

Stappenplan voor uw
Energie Management Systeem

Stappenplan voor uw
Energie Management Systeem

1.

Analyse

Samen met u nemen wij alle mogelijkheden door die moeten toeleiden nar een perfecte installatie van uw EMS. Naast de onderdelen die moeten zorgen voor een besparing kijken wij ook naar zaken die kunnen bijdragen aan meer comfort en of veiligheid. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Uw hek kan bijvoorbeeld openen wanneer uw telefoon binnen een straal van xx meter van het systeem komt. Dat is gewoon handig en veilig tegelijk.

2.

Ontwerp

Nu het duidelijk is wat u wel en wat u niet wenst kunnen wij aan de slag met het ontwerp. Wij kijken goed wat er nodig is en hoe wij dit het beste kunnen toepassen in uw specifieke situatie. Hebben wij losse modules nodig of is er een IoT koppeling mogelijk met uw apparaat. Het mooiste is natuurlijk dat wij overal bij kunnen zodat wij alle leidingen onzichtbaar kunnen wegwerken. Waar dat niet gaat hebben wij altijd een prima alternatief.

3.

Planning

Wij maken samen met u een planning om de werkzaamheden te verrichten. Wij weten hoeveel tijd wij per onderdeel nodig hebben. Als het een algehele verbouwing betreft zorgen wij voor het overleg met uw aannemer om de werkzaamheden af te stemmen. Voordeel is dat wij alle elektra werkzaamheden zelf kunnen aannemen en dat wij dan zelf de coördinatie kunnen verzorgen. Het mooiste is een compleet EMS met zonnepanelen, laadpalen en batterijen daar valt het meest bij te winnen voor u als eigenaar.

4.

Installatie

Ons team van ervaren en gecertificeerde medewerkers gaat zorgvuldig bij u aan de slag en voltooid stapsgewijs de installatie. Op kantoor is er altijd een coördinerende medewerker beschikbaar. Per onderdeel doen wij een tussentijdse oplevering samen met u. De oplevering van een EMS is meestal een sluitstuk van een verbouwing. Wij doorlopen de complete werking en helpen met het configureren. Handig dat wij dat eerder samen met u hebben besproken en voor de toekomst bieden wij u een servicecontract.

EMS Smappee
EMS beheren

Voordelen van een Energie Management Systeem bij CHC techniek

Voordelen van een Energie Management Systeem bij CHC techniek

Professionele elektra installatie met tal van voordelen. Ontdek hoe onze expertise en ervaring uw elektrische behoeften kunnen vervullen en uw eigendommen veilig en efficiënt kunnen houden.

Favicon CHC techniek

Besparen

Een energiemanagement Systeem maakt uw gebouw super slim en instaat om kosten te besparen. Zo kan de opgewekte zonnepanelen-energie direct naar uw laadpaal worden gezonden. En wanneer u niet Saan het laden bent, slaat het EMS de stroom automatisch op in uw batterij zodat u ook in de nacht met zonnepanelen-energie de auto kunt laden. Of u doet er iets anders mee natuurlijk, het gaat om het idee. En er is nog meer mogelijk.

Favicon CHC techniek

Comfort

Stelt u zich voor dat het toegangshek bij uw gebouw zich opent wanneer uw telefoon zich binnen een straal X van het gebouw zich bevindt? Of dat de wasmachine pas gaat draaien wanneer de apex tarieven op hun laagste punt van de dag zijn of dat u het laadproces van uw auto beïnvloedt door alleen in te geven op welk tijdstip u vertrekt en hoeveel kilometers nodig zijn tegen de meest optimale kosten natuurlijk. U stelt zich een EMS voor.

Favicon CHC techniek

Besturen

De gordijnen, uw kookplaat of de afzuiging boven de kookplaat. Maar ook de de verlichting op een afdeling of juist alleen de toegangsdeur naar die afdeling. Alles is met een EMS bestuurbaar te maken. Bestuurbaar op verschillende manieren zoals een fysieke knop, via een applicatie of een automatische instelling ge triggerd door tijd of(im)puls. Waar wij samen vooraf over na moeten denken is het waarom. Hoe, dat weten wij natuurlijk al.

Favicon CHC techniek

Milieu bewust

Los van alle gemakken en besparingen is efficiënt omgaan met energie natuurlijk gewoon goed voor het milieu. Het kan zo zijn dat je juist meer energie gaat gebruiken. Wanneer dit hernieuwbare energie is dan is daar natuurlijk niet zoveel mee mis. Apex tarieven zijn vaak ook ingegeven door een pieken in de opwekking. Denk aan wind of een sur plus aan terugleveringen van zonnestroom. Prima om met een EMS daar op in te spelen toch?

CHC techniek
EMS installatie kosten

v.a. € 498,-

  • los EMS systeem
  • incl Montage
  • Modulair uitbreidbaar
EMS

De kosten van een EMS zijn altijd onderdeel van een ruimer pakket. Wanneer het EMS samen met bijvoorbeeld 10 laadpalen wordt geïnstalleerd dan zijn de kosten voor het EMS zelf, lager dan wanneer dit gebeurt met slechts 1 laadpaal. Aan de ander kant, wanneer je het EMS los aanschaft en wenst dat wij dit toepassen op verschillende apparaten die je al hebt dan is dat ook een prima keus.

In eigenlijk alle gevallen is er sprake van een maatwerk situatie waarbij wij samen goed moeten kijken naar de behoefte, naar de toepassing en naar de benodigde tijd om al jouw wensen mogelijk te maken. Binnen een totale verbouwing vallen de kosten voor het implementeren van een EMS natuurlijk relatief gezien erg mee. Een verbouwing is ook de situatie waarin wij bij particulieren meestal de meest uitgebreide mogelijkheden toegepast zien worden.

Bij bedrijven zien wij het meest dat er meerdere laadpalen worden geplaatst samen met een EMS om te zorgen dat bijvoorbeeld de mensen die maar kort op kantoor zijn, voorrang krijgen bij het laden. De mensen die hele dag op kantoor zijn worden wel geladen maar over een langere periode van de dag. Op deze manier worden alle voertuigen geladen zonder onnodige pieken die de installatie verkeerd belasten.

Wij vinden. Het belangrijk dat onze klanten weten waar ze aan toe zijn. Voor ons geen opdracht te klein of te groot. Wij nemen de tijd om goed door te spreken wat de wensen zijn en maken dan een plan om dit te realiseren. De kosten zijn netjes vooraf bekend en vastgelegd in een offerte.

CONTACT

Offerte aanvragen voor een energie management systeem

Blogs over energie management systemen​

Bekijk hieronder het laatste nieuws over de EMS.
Contact

Neem contact met ons op.

Bij CHC techniek in Almere staan we altijd klaar om u te ondersteunen met al uw installatietechnische behoeften. Wij waarderen uw interesse en kijken ernaar uit om van u te horen.

Adres
Openingstijden
Telefoonnummer
E-mail adres
CHC Techniek White
× Kunnen wij je helpen?