Meer dan 20% van de huidige uitstoot van broeikasgassen in Nederland komt op het conto van mobiliteit waaronder ook jouw auto met verbrandingsmotor. Om zicht te behouden op het behalen van de klimaatdoelstellingen moeten wij minder uitstoten. Zo simpel is het echt. Een elektrische auto rijden is ideaal om dit te laten lukken en CHC techniek is de partij om de slimme laadpaal voor je te installeren.
Een laadpaal is eigenlijk een doorgeefluik voor stroom van A naar B met een heleboel technische snufjes die de veiligheid van de laadpaal en daarmee van het laden bevorderen. De echte lader zit in de elektrische auto. Je elektrische auto werkt met een gelijkstroom en uit jouw groepenkast komt een wisselstroom. Dat moet ergens worden omgezet, in een redelijk tempo en zonder ongelukken. Dat is waar jouw laadpaal een belangrijke rol in heeft al wordt de stroom omgezet in de auto zelf. De snelle laadpalen naast de weg maar ook bij steeds meer winkels en bedrijven, die werken iets anders dan de lader bij jou thuis. Deze laders die werken al met een gelijkstroom die ze aanbieden aan de auto en die stroom hoeft dus niet te worden omgezet. Je kan daarom sneller laden. Dit alles is teruggebracht tot een kastje, een stekker en een app. Bij CHC techniek zorgen wij dat het blijft werken.
Loadbalancing bij een laadpaal is een technologie die ervoor zorgt dat het beschikbare elektrische vermogen efficiënt wordt verdeeld over meerdere laadpunten of apparaten binnen een bepaald systeem. Dit is essentieel om te voorkomen dat het elektriciteitsnetwerk overbelast raakt en om de kosten van elektriciteitsverbruik te optimaliseren.
Voordelen van loadbalancing
– Voorkomt Overbelasting: Beheert de stroomtoevoer om piekbelasting te voorkomen en beschermt het netwerk tegen overbelasting.
– Kostenefficiëntie: Optimaliseert het verbruik en kan potentiële besparingen op energiekosten opleveren.
– Flexibiliteit: Gebruikers kunnen hun laadsysteem uitbreiden zonder grote infrastructuuraanpassingen.
– Slim Energiegebruik: Door het slimme gebruik van beschikbare energiebronnen, ondersteunt het systeem tegelijkertijd milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen.
Kortom, loadbalancing is een essentiële technologie voor het beheren van de energiedistributie in moderne laadpalen, waardoor gebruikers een betrouwbare en efficiënte oplaadervaring kunnen genieten zonder de beperkingen van traditionele elektrische aansluitingen.
Hoe werkt loadbalancing?
1. Monitoring van Vermogen: Het systeem begint met het voortdurend monitoren van het totale beschikbare vermogen van de hoofdaansluiting en de energievraag van de aangesloten laadpalen en andere apparaten in het gebouw.
2. Realtime Aanpassing: Op basis van de beschikbare capaciteit en de vraag verdeelt de loadbalancer het vermogen dynamisch. Als er bijvoorbeeld nieuwe elektrische apparaten worden toegevoegd die veel stroom verbruiken, kan het vermogen dat naar de laadpalen gaat tijdelijk worden verminderd om te voorkomen dat de stroomlimiet van de aansluiting wordt overschreden.
3. Prioriteren van Belangrijke Apparaten*: Vaak kunnen gebruikers prioriteiten instellen voor welke apparaten of laadpunten eerst vermogen moeten ontvangen. Bijvoorbeeld, een voertuig dat snel opgeladen moet worden omdat het binnenkort weer nodig is, kan voorrang krijgen boven andere voertuigen die langer geparkeerd staan.
4. Efficiënt Energiegebruik*: Loadbalancing helpt niet alleen bij het voorkomen van overbelasting, maar zorgt er ook voor dat de beschikbare energie zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Dit kan het elektriciteitsverbruik optimaliseren en de totale energiekosten verlagen.
5. Toekomstige Schaalbaarheid: Met een goed geïmplementeerd loadbalancing-systeem kunnen extra laadpalen worden toegevoegd zonder de noodzaak van grote aanpassingen aan de energie-infrastructuur van het gebouw.
*= dynamische loadbalancing, alleen slimme laadpalen
Een medewerker van CHC techniek installeert de laadpaal van onze klanten gemiddeld in 1 werkdag. Indien er gegraven moet worden dan is dit 2 werkdagen. De kosten voor de installatie zijn meestal net zo hoog als de kosten voor de laadpaal. Dit komt door al de instellingen en aanpassingen en als het moet ook door het graven.
De laatste nieuwtjes, heldere adviezen en nog veel meer.
CHC techniek is een jonge organisatie die zich dagelijks inzet om hernieuwbare energie oplossingen bereikbaar te maken. Dit doen wij door goeie producten voor een eerlijke prijs en tegen reeële kosten aan te bieden, te installeren en service te verlenen. Wij noemen dit Goeie Energie.