Wil jij ook tot wel 650,- méér subsidie op je warmtepomp?

accordeer voor 1 januari een offerte en profiteer van de huidige betere subsidieregeling

CHC Techniek White

Lucht - water warmtepomp

Hybride warmtepomp of warmtepomp met boiler. Hoe het werkt.

Meer dan 12% van de huidige uitstoot van broeikasgassen in Nederland komt op het conto van gebouwen waaronder ook jouw woning. Om zicht te behouden op het behalen van de klimaatdoelstellingen moeten wij minder uitstoten. Zo simpel is het eigenlijk. Een hybride-warmtepomp of een warmtepomp met boiler is ideaal om dit te laten lukken. Weheat maakt warmtepompen die behoren tot de meest zuinige. Ze maken deze warmtepompen in Nederland en CHC techniek is de partij om ze voor je te installeren.

Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler wordt buiten jouw huis geplaatst waar de warmtepomp warmte-energie uit de buitenlucht haalt, zelfs bij temperaturen tot -15C graden. Vervolgens wordt deze energie overgebracht naar de radiatoren of vloerverwarming in jouw huis en naar de warmwater kranen. De installatie in jouw huis neemt ongeveer 2 volle dagen in beslag. Op onderstaande foto zie je hoe ze in Nederland gemaakt worden.

Hoe kan een warmtepomp 350% efficiënt zijn?

Efficiëntie wordt bepaald door hoeveel van de energie die een apparaat gebruikt, wordt ingezet voor het beoogde doel, in plaats van verloren te gaan.

Een moderne gasboiler is ontworpen om ongeveer 92% efficiënt te zijn. Dit betekent dat 92% van de brandstof die het verbrandt wordt gebruikt om verwarming en warm water te leveren, en ongeveer 8% verloren gaat.

Onze lucht-water-warmtepompen zijn ontworpen om een efficiëntie van ongeveer 350% te bereiken. Dit betekent dat terwijl ze wat elektriciteit verbruiken om te draaien, ze bijna vier keer zoveel energie genereren om te gebruiken als warmte in je huis.

Wat gebeurt er als CHC techniek jouw warmtepomp installeert?

Een koppel van twee medewerkers van CHC techniek installeert de warmtepompen van onze klanten gemiddeld in twee volle dagen. Wanneer er ook een oude CV moet worden weggehaald dan komt hier al snel een dag bij.

Wat zijn de bedrijfskosten van een warmtepomp?

Wij vergelijken de bedrijfskosten van een hybride warmtepomp en de warmtepomp met boiler met traditioneel gestookte ketels. Het korte antwoord is dat naast milieuvriendelijker te zijn, een warmtepomp van CHC techniek ook kosteneffectiever is.

Is een warmtepomp met boiler een milieuvriendelijke keus?

warmtepompen zijn goed voor het milieu om verschillende redenen:

  • De overstap naar een warmtepomp kan de koolstofvoetafdruk van je huis met 65% verminderen.
  • Ze zijn ongelooflijk energie-efficiënt.
  • Ze gaan langer mee dan traditionele ketels en hebben minder onderhoud nodig.
  • In tegenstelling tot gasboilers stoten ze geen stikstofoxide uit.
  • Ze zijn compatibel met zonnepanelen en batterijen.

Antwoord op een paar vragen over warmtepompen:

Zijn warmtepompen lawaaiig?
Een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler die buiten je huis is gemonteerd, produceert een vergelijkbaar geluidsniveau als een koelkast, met een maximale output tussen de 42-45 dB.

Werken warmtepompen als het buiten koud is?
Ja, dat doen ze! Een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler kan gemakkelijk het hele jaar door een constante en comfortabele temperatuur in je huis handhaven.

Zijn ze geschikt voor mijn huis?
Het maakt niet uit of een woning oud of nieuw is, als je huis goed geïsoleerd is, kan een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler een goede oplossing voor je zijn.

Is de installatie van een warmtepomp storend?
De installatie van een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler duurt minimaal twee dagen. Als er ook een oude hybride cv ketel moet worden gedemonteerd dan kan dit oplopen tot 3 of 4 dagen. Ons vriendelijke team zorgt ervoor dat je huis netjes blijft; en zal je een grondige demonstratie geven van hoe je je nieuwe verwarmingssysteem kunt gebruiken.

Zal het mijn rekeningen verhogen?
Een correct ontworpen installatie van een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler is veel efficiënter dan een hybride cv ketel, wat betekent dat het je energierekeningen eigenlijk zou kunnen verlagen.

Antwoord van CHC techniek op warmtepomp vragen

wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler?

Verhoogde verwarmingsefficiëntie – een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler is tot 4 keer efficiënter dan traditionele ketels, waardoor ze minder energie nodig hebben om je huis te verwarmen.

Verminderde koolstofvoetafdruk – een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler gebruikt geen fossiele brandstoffen en zijn beter voor de planeet. Bijna 50% van de elektriciteit op het net komt nu uit koolstofarme bronnen – en je positieve impact zal nog groter zijn als je bij een duurzame energieleverancier aangesloten bent.

Lagere brandstofkosten – Omdat een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler veel efficiënter is, kunnen ze veel minder kosten om te draaien. Woningen die vertrouwen op olie, LPG of elektrische verwarming maken hoogstwaarschijnlijk besparingen, terwijl die op gas dezelfde of lagere exploitatiekosten kunnen bereiken.

Slimme energiecontrole – Bedien je verwarming op afstand met slimme bedieningen via je telefoon of computer en optimaliseer je verwarmingssysteem om zo efficiënt mogelijk aan je verwarmingsbehoeften te voldoen.

Verhoogd comfort – Houd je huis moeiteloos op een constante temperatuur met zachte automatische bijvullingen gedurende de dag om jou en je familie comfortabel te houden.

Lange levensduur – De typische levensduur van een een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler is tot 20 jaar.

Dit zijn allemaal sterke redenen om te overwegen over te stappen op een een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler voor verwarmingsdoeleinden.

Waarom zou ik een een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler nemen in plaats van een hybride cv ketel?

Een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler is uiterst efficiënt in het genereren van warmte. Ze kunnen tot vier keer meer energie produceren dan de elektriciteit die ze verbruiken, waardoor ze 3-4 keer efficiënter zijn dan een standaardketel. Dit betekent dat je veel minder energie gebruikt voor dezelfde hoeveelheid warmte, wat zowel gunstig is voor je financiën als voor het milieu.

Net als een ketel zal een een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler je radiatoren opwarmen en voorzien van warm water, en je kunt de temperatuur in je huis regelen met een thermostaat. Er zijn echter subtiele verschillen – een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler zal gedurende de dag een constant lagere warmte leveren, terwijl veel huizen ketels gebruiken om op bepaalde tijden kortstondige warmtestoten te geven en dan de verwarming uit te zetten. Dit betekent dat je je huis het hele jaar door op een aangename omgevingstemperatuur kunt houden.

Werkt een warmtepomp bij erg koud weer?

Het koelmiddel in een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler, is een gas met een kookpunt van ongeveer -52 graden Celsius. Dit betekent dat bij elke temperatuur boven dit punt het gas kan uitzetten en warmte-energie uit de lucht kan opnemen. We raden aan dat onze warmtepompen je huis warm houden bij temperaturen tot -15 graden Celsius.

Kosten van een warmtepomp

Welke subsidies en regelingen zijn er beschikbaar als ik een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler aanschaf?

Er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar om de installatie van een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler te ondersteunen en te stimuleren. Enkele van de meest voorkomende subsidies en financiële incentives zijn:

1. Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH): Deze subsidie van de Rijksoverheid geeft een tegemoetkoming voor het isoleren van je huis en het installeren van energiezuinige verwarmingsapparatuur, waaronder een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler.

2. Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE): Deze landelijke regeling biedt subsidie aan particulieren en bedrijven bij de aanschaf van bepaalde duurzame energie-installaties, waaronder een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler.

3. Groei- en Innovatiefonds: Sommige gemeenten bieden subsidies aan om duurzame energieopwekking en energiebesparing te bevorderen, waaronder de installatie van een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler.

Het is raadzaam om ook contact op te nemen met lokale overheden, energiecoöperaties en energieleveranciers, omdat er vaak regionale en lokale subsidies en regelingen beschikbaar zijn om de installatie van een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler te ondersteunen. Het is altijd verstandig om specifiek te informeren naar de actuele subsidies en regelingen die op dat moment van toepassing zijn.

Hoeveel elektriciteit verbruikt een warmtepomp?

Er is geen vaste regel voor hoeveel elektriciteit een een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler zal gebruiken, aangezien dit afhangt van het verwarmen van de woning en hoe warm je het graag in huis hebt. Een voorstel document van ons zal altijd het geschatte jaarlijkse verbruik van de nieuwe lucht-water warmtepomp bevatten en een vergelijking met je huidige geschatte verbruik, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 

Het goede nieuws is dat een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler een ongelooflijk efficiënte manier is om je huis te verwarmen. Waar een traditionele ketel misschien werkt met een efficiëntie van 90%, kunnen warmtepompen werken met een efficiëntie tot 350%, wat betekent dat ze bijna vier keer zoveel energie genereren als ze verbruiken.

Wat zijn de bedrijfskosten van een warmtepomp?

Het bedrag dat het kost om je hybride warmtepomp of warmtepomp met boiler te laten draaien, zal verschillen van huishouden tot huishouden: afhankelijk van hoe warm je je huis wilt hebben, de grootte ervan en de warmteverliezen die het ondervindt.

Bij het ontwerpen van je systeem streven we naar een jaarlijks gemiddelde efficiëntie van 300% – 350%. De prijs van elektriciteit en of je zonnepanelen hebt is natuurlijk van belang in deze berekeningen.

Is een warmtepomp de juiste keus?

Is een warmtepomp ook bruikbaar voor mijn woning?

Onze hybride warmtepomp of warmtepomp met boiler is geschikt voor de meeste woningen, en onze toegewijde onderzoek- en ontwerpteams zullen de beste optie voor jouw woning kunnen vinden.

Enkele zaken om te overwegen:

Ruimte

Een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler moet buiten de woning op vlakke grond worden geplaatst, idealiter zo dicht mogelijk bij je woning om de efficiëntie van de leidingen te verhogen. De grootte van de unit kan iets variëren, afhankelijk van de energiebehoeften van je woning. De kleinste unit neemt 0,4m³ ruimte in beslag en de grootste slechts 0,53m³. Ter vergelijking, een standaard 240 liter container neemt 0,46m³ ruimte in beslag.

Het is belangrijk dat een hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler op een vlakke, stabiele ondergrond buiten de woning staat en dat niets de luchtstroom blokkeert. We raden aan minstens 30 cm speling aan elke zijde van de unit te hebben, 30 cm aan de achterkant ervan, en 1,5m aan de voorkant. Ons onderzoeksteam zal helpen met de beste positie voor jouw warmtepomp.

Type woning

We kunnen installeren in de meeste woningen. Het Blackbird model is uitermate geschikt voor platte daken zoals ook het geval is bij flats/maisonnettes/appartementen.

Kan een warmtepomp overweg met zonnepanelen?

Zonnepanelen en batterijopslag kunnen goed samenwerken met een warmtepomp. De zonnepanelen zullen de elektriciteit creëren die de warmtepomp nodig heeft om te functioneren, waardoor je in feite je eigen cyclus van hernieuwbare energie creëert, ideaal als je je koolstofvoetafdruk nog verder wilt verkleinen. Vanuit CHC techniek zal de adviseur dit met je kunnen bespr

Hoe vervang ik elektrische verwarming door een warmtepomp?

Als je momenteel een volledig elektrisch systeem hebt, zouden we een volledig nieuw “nat” centraal verwarmingssysteem inclusief leidingwerk moeten installeren om onze lucht-water warmtepomp te kunnen installeren. Als je al een “nat” verwarmingssysteem hebt dat wordt aangedreven door een volledig elektrische ketel, kan je verwarming eenvoudig worden omgezet om te draaien op een warmtepomp, en je zou aanzienlijke besparingen kunnen realiseren op je verwarmingskosten.

Wat is een hybride systeem?

In een hybride verwarmingssysteem wordt een warmtepomp toegevoegd aan je bestaande verwarmingssysteem om warmte voor de woning te produceren. Je ketel wordt nog steeds gebruikt voor warm water of om de warmte die gegenereerd wordt door je warmtepomp aan te vullen, bijvoorbeeld op uitzonderlijk koude dagen. Het systeem maakt gebruik van de warmtepomp naast je ketel om je woning op de meest efficiënte manier te verwarmen. Samen creëren ze een verwarmingssysteem dat minder energie verbruikt, minder kosten met zich meebrengt en beter is voor het milieu.

Een hybride systeem vereist een werkende ketel, maar zal waarschijnlijk leiden tot minder wijzigingen in je huidige verwarmingssysteem.

Installatie van een warmtepomp

Hoeveel tijd zit er tussen offerte en installatie?

Gemiddeld zullen we je nieuwe verwarmingssysteem binnen vier tot acht weken installeren nadat je om een offerte hebt gevraagd. Dit geeft ons de tijd om een huisbezoek te doen en de installatie in te plannen op basis van jouw beschikbaarheid, en het geeft jou de tijd om na te denken over wat je wilt van je verwarmingssysteem.

Als je echter strakkere tijdschema’s in gedachten hebt, is het mogelijk voor ons om binnen twee weken na een ondertekend voorstel te installeren – dit is onze huidige doorlooptijd voor het bestellen van de technologie. Laat het ons weten als je een snelle oplevering nodig hebt wanneer je contact met ons opneemt.

Wat kun je verwachten tijdens een installatie?

Elke installatie is anders, dus er is geen one-size-fits-all antwoord. Nadat je tevreden bent met het ontwerp voor je pand en een installatiedatum hebt afgesproken, zullen we je voorzien van een gepersonaliseerde tijdsplanning voor je installatie.

Gemiddeld duurt een complete hybride warmtepomp of een warmtepomp met boiler installatie vijf dagen en zal een team van drie verwarmingstechnici en elektriciens in je huis werken. Installaties kunnen langer duren als je nog geen nat verwarmingssysteem hebt, of als we aanzienlijke nieuwe leidingen moeten installeren, maar hier word je van tevoren van op de hoogte gebracht.

Als je installatie plaatsvindt tijdens de wintermaanden, zal ons team je voorzien van ventilatorkachels om ervoor te zorgen dat je comfortabel blijft. We kunnen ook plannen om je warmwaterboiler op dag twee te installeren zodat je toegang hebt tot de elektrische verwarming voor je verwarming en warm water.

Voordat we je installatie uitvoeren, zullen we achter de schermen alle voorbereidingen treffen en alles bestellen volgens de eisen van je ontwerp. Zodra ons team ter plaatse is, zullen ze het installatieproces uitleggen en je op de hoogte houden van de voortgang. Als we voorzien dat er verstoringen kunnen zijn in je verwarming of warm water, zullen we je hier van tevoren over informeren zodat er geen onverwachte verrassingen zijn. Ons installatie team is professioneel, zeer goed opgeleid en gekwalificeerd – dus als je vragen hebt terwijl ze aan het werk zijn, zullen ze deze graag beantwoorden.

Hoe groot zijn de warmtepompen van CHC techniek?

Hier zijn de afmetingen voor onze hybride warmtepomp of warmtepomp met boiler. De krachtigere warmtepompen zijn groter en geschikt voor grotere huizen of huizen die gemakkelijker warmte verliezen:

– 5 kW unit: H x B x D 88 cm x 79 cm x 31 cm

– 8 kW unit: H x B x D 94 cm x 99 cm x 33 cm

– 12 kW & 16 kW unit: H x B x D 94 cm x 142 cm x 33 cm

Wij zullen samen met jou de meest geschikte locatie en de juiste grootte van de unit voor jouw huis kunnen bepalen, en dit alles zou moeten worden uitgelegd voor de installatie. De warmtepomp moet worden geplaatst op een locatie met goede luchtstroom die gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud. Dit betekent vaak op de grond achter het pand, hoewel ze ook aan de buitenmuur van je huis kunnen worden gehangen. Wij kunnen ze ook bijna onzichtbaar op een plat dak plaatsen.

Wat verandert er binnen na de installatie van de warmtepomp?

Binnen in je huis zal er heel weinig veranderen. Je zult nog steeds radiatoren en leidingen hebben, en je zult ook een warmwatertank hebben. Er zijn vaak een paar meer onderdelen op de warmwaterboiler en een paar zonekleppen, maar niets zou te veel anders moeten voelen. Het belangrijkste verschil zal zijn dat je warmtepompunit buiten je pand staat.

wat is het gevolg als ik nog andere bouwplannen heb?

Alle wijzigingen die worden aangebracht aan de structuur van je huis zullen waarschijnlijk van invloed zijn op de warmtevereisten en dus het systeemontwerp. Als je van plan bent renovaties uit te voeren die de vorm, grootte of plattegrond van je huis veranderen, is het de moeite waard om de plannen te voltooien voordat je een warmtepomp neemt.

We moeten begrijpen hoe het systeem zal functioneren in het nieuwe huisontwerp om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor jouw huis. Als je warmtepomp wordt geïnstalleerd voordat de werkzaamheden zijn voltooid, loop je het risico dat het systeem niet correct functioneert.

Kleine veranderingen, zoals herinrichting of het installeren van een nieuwe badkamer, zullen de warmtevraag van je huis niet beïnvloeden, dus als je alleen deze soorten veranderingen plant, kunnen we gewoon doorgaan zoals normaal.

Garantie en onderhoud

Wat is de garantie termijn?

Er is een productgarantie van 10 jaar van de fabrikant voor de hybride warmtepomp of warmtepomp met boiler en een garantie van 2 jaar op vakmanschap.

Meer informatie over de garantie is te vinden in je overdrachtsmap nadat de installatie is voltooid.

Wat gebeurt er na de 10 jaar productgarantie?

Er is geen regeling om de garantieperiode te verlengen, maar je hybride warmtepomp of warmtepomp met boiler zal (twee) jaarlijks onderhoud nodig hebben om ervoor te zorgen dat de garantie geldig blijft gedurende die 10 jaar, net als bij een reguliere ketel. Nadat de garantie is verlopen, wordt aanbevolen om goed onderhoud en regelmatig onderhoud voort te zetten om de levensduur van je hybride warmtepomp of warmtepomp met boiler te verlengen.

Hoe vaak gaat een warmtepomp kapot en wat kost een reparatie?

Warmtepompen zijn over het algemeen betrouwbaarder dan vooral combiketels. Echter, net als bij elk apparaat, kunnen er soms problemen optreden. Daarom bieden wij onze klanten het geruststellende gevoel van onze 10 jaar garantie op onderdelen.

We bieden ook op afstand monitoring en diagnostiek. Dit betekent dat we foutcodes kunnen controleren en mogelijk wijzigingen kunnen aanbrengen om ervoor te zorgen dat je warmtepomp weer werkt zonder dat er een monteur langs hoeft te komen.

Als je wel een monteur nodig hebt, zijn de kosten 80,- per uur per monteur. Met een servicecontract krijg je hierop een korting.

× Kunnen wij je helpen?